Terratrèmol a Llorca
Societat 12/05/2011

Defensa instal·la un hospital de campanya a Llorca

Una cinquantena de militats sanitaris treballen en un quiròfan i diversos llits que s'han instal·lat prop d'un hospital. Mig miler d'efectius militars també treballen a la zona en tasques de cerca i rescat

Efe
1 min

MadridEl Ministeri de Defensa ha instal·lat avui a Llorca un hospital de campanya per donar suport a les necessitats sanitàries de la població afectada pels terratrèmols que es van registrar ahir a la zona.

Segons ha informat Defensa, l'hospital de campanya s'ha instal·lat en les immediacions de l'Hospital Rafael Méndez de Llorca, i compta amb un quiròfan de campanya, sis llits de cures intensives i vint d'hospitalització.

Per al seu desplegament, s'han desplaçat fins al municipi murcià mig centenar d'efectius sanitaris, que pertanyen a l'Agrupació de Sanitat de l'Exèrcit de Terra, així com cirurgians, anestesistes, traumatòlegs i intensivistes de l'Hospital Central de la Defensa 'Gómez Ulla'.

A més d'aquests 50 militars sanitaris, estan col·laborant amb el dispositiu d'emergències a la zona 340 efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i 80 membres de l'Exèrcit de Terra d'unitats properes.

A ells s'hi sumaran aquesta tarda un altre centenar de soldats de la UME, que treballaran com ho estan fent els seus companys en les labors encomanades per la Direcció de l'Emergència en la localitat murciana, en directa col·laboració amb els metges d'emergències de la comunitat.

La UME va ser activada a la tarda d'ahir, després de la petició realitzada pel Govern autonòmic a la Delegació del Govern a Múrcia per col·laborar en les tasques de cerca i rescat a Llorca, així com el suport als damnifiats pel sisme.

stats