Societat 19/06/2019

Veïns del bloc amenaçat del Raval criden a plantar cara a Blackstone

El Sindicat d'Habitatge del Raval proposa la mobilització permanent per salvar del desnonament deu famílies

Ara
2 min
Fragment del vídeo del Sindicat d'Habitatge del Raval

BarcelonaNo pensen rendir-se. Les persones que viuen a l'edifici ocupat del carrer Hospital 99 del Raval de Barcelona es preparen per fer front a un desnonament que està previst entre l'1 i el 15 de juliol, tal com va avançar l'ARA. El Sindicat d'Habitatge del Raval ha fet una crida a Twitter als veïns de la ciutat per plantar cara a Blakstone, el fons d'inversió propietari de l'edifici i que és un dels grans compradors d’actius immobiliaris a l'Estat.

El sindicat ha distribuït un vídeo en què anuncia que aviat començaran a donar detalls de les activitats permanents que preparen per evitar que el desnonament pugui dur-se a terme. "El que no saben és que es trobaran un barri i una ciutat revoltada. Lluitarem fins al final", han dit en un missatge dirigit a la societat propietària del bloc.

Els veïns asseguren que estan "organitzats" i que es defensaran per evitar que les deu famílies que actualment viuen a l'edifici es quedin sense casa.

L'edifici és propietat de Blackstone, la immobiliària més important del món, que va aconseguir que un jutge ordenés als Mossos que desallotgessin els ocupes. De fet, el febrer passat els habitants de l'edifici ja van aconseguir, per segona vegada, aturar el desnonament gràcies al suport del Sindicat d’Habitatge del Raval. A més, el nom de Blackstone figura a la llista d'empreses que van treballar activament per finançar la campanya de Manuel Valls a Barcelona, tal com va publicar l'ARA en exclusiva. Concretament, l'assessor del fons a Espanya, Claudio Boada, és entre els que van ajudar a aportar finançament a Valls.

stats