Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Un informe detecta deficiències de cobertura de mòbil a zones turístiques de Barcelona i el litoral

El Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicacions de Catalunya posa de manifest "deficiències significatives" en municipis de la costa catalana

Un informe del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Perits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) posa de manifest "deficiències significatives" de cobertura mòbil en zones turístiques de Barcelona i de la costa catalana. El COETTC assenyala que Barcelona, malgrat ser capital mundial de la telefonia mòbil, presenta anomalies de cobertura en barris tan cèntrics i concorreguts com el de la Sagrada Família o el Gòtic.

"Ara que estem en la tercera generació de la telefonia mòbil i anem camí de la quarta, consultem Internet i enviem correus electrònics, els ciutadans veuen com se satura el servei o no va a la velocitat requerida", ha explicat el degà del COETTC, Ferran Amago, durant la presentació de l'estudi. Amago ha assenyalat com a causes d'aquesta situació l'augment dels serveis que s'ofereixen a través dels mòbils, l'ús d'Internet amb connexió de telefonia mòbil i el considerable increment de la població en època de vacances a les zones costaneres.

A aquests factors cal afegir el notable increment del nombre de terminals de telèfons intel·ligents i tauletes que permeten l'ús d'aquestes aplicacions. Amago ha indicat que l'Ajuntament de Barcelona ja està treballant per adaptar la seva ordenança reguladora d'antenes a les noves necessitats tecnològiques. "Fa tres anys que estem treballant amb els ajuntaments i, concretament, el de Barcelona està liderant aquest canvi per adequar la normativa de la ciutat", ha apuntat el màxim responsable del COETTC, que creu que aquesta nova normativa podria ser aprovada el mes de setembre vinent.

L'informe fet públic avui assenyala que el 57% dels municipis de Catalunya tenen problemes de cobertura mòbil, fet que suposa un augment de 0,3 punts percentuals respecte a juliol de 2011. Algunes de les localitats més afectades són les costaneres Arenys de Mar, Castelldefels, Cambrils, Sitges, l'Escala o Gavà, que arrosseguen anomalies des de fa quatre anys o més. "La franja costanera no millora o està estancada en un retrocés. Hem detectat que hi ha poblacions que havien millorat i els problemes de cobertures estaven solucionats i que ara han tornat a aparèixer a la llista de punts negres", ha subratllat el director de l'Oficina Tècnica del col·legi professional, Jesús Anguix.

Més continguts de