Un ferit greu per una deflagració en una empresa d'alt risc químic del Port de Barcelona

L'incident s'ha produït a les 16.30 h mentre es feien les tasques de càrrega d'un camió amb toluè, i com a conseqüència de la deflagració el camioner n'ha resultat ferit

Protecció Civil ha desactivat la fase d'alerta del Pla d'Emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat a causa d'una deflagració de vapors de toluè que s'ha produït a l'empresa Terminales Portuarias està situada al Moll de l'Energia del Port de Barcelona, que s'havia activat poc després de dos quarts de cinc d'aquesta tarda.

Es tracta d'una instal·lació Seveso d'alt risc químic. Segons les primeres informacions, l'incident s'ha produït mentre es feien les tasques de càrrega d'un camió amb toluè. Com a conseqüència de la deflagració, el camioner ha resultat ferit de caràcter greu, amb cremades de segon grau.

De moment, no consta que hi hagi hagut afectació a l'exterior de la planta. Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat els Bombers de Barcelona, efectius de la Policia Local i també personal sanitari del Sistema d'emergències Mèdiques (SEM).