Ciutats

El 2010 deixa un 7,3% menys accidents de trànsit a Barcelona

El 2010 s'ha tancat amb un descens notable dels accidents de trànsit a Barcelona. Se n'han registrat 710 menys que l'any anterior, un total 9.052. La xifra de víctimes mortals, però, es manté estable

Tot i que hi ha pocs canvis quant a víctimes mortals, els accidents de trànsit a la ciutat de Barcelona es van reduir de forma notable durant el 2010, quan van passar dels 9.760 del 2009 a 9.052, una baixada del 7,2%. Es tracta de la xifra més baixa de la dècada i suposa, de retruc, una baixada del nombre de víctimes (un 6% menys) i de lesionats (un 5,6%). Les víctimes mortals, però, es mantenen uns nivells estables: 39, mentre que el 2009 se'n van registrar 40. Els vianants morts com a conseqüència d'un atropellament tornen a ser 19. L'Eixample, com a districte que concentra un major volum de trànsit, concentra pràcticament el 30% del conjunt d'accidents. Per contra, Gràcia, que ha impulsat el sistema d'illes per a vianants, és el punt amb una accidentalitat més baixa, el 5,34%.

Vistes les xifres, el regidor de Mobilitat, va fer una valoració molt positiva de les polítiques de seguretat viària impulsades des de l'Ajuntament. De fet, durant el 2010 es van reduir a 37 els punts de concentració d'accidents -els que acumulen més de deu accidents-, dels 50 que es van treballar d'una manera especial per l'acumulació d'accidents en exercicis anteriors.

Per vehicle implicat, el ciclomotor és el que ha notat una baixada més notòria de l'accidentabilitat, el 19,46%, seguit de la bicicleta, que es trona a situar en nivell similars als anteriors a l'entrada en funcionament del Bicing. Es manté estable el nombre de motocicletes implicades en accidents.


Més continguts de