Publicitat
Publicitat

El català deixarà de ser llengua vehicular a part de l'ensenyament balear el curs vinent

Les famílies dels infants de 3 a 6 anys i de 1r i 2n de primària podran escollir la llengua en què volen escolaritzar els seus fills

Les famílies de les Illes Balears podran triar el curs que ve la llengua de primer ensenyament dels seus fills a segon cicle d'educació infantil i a primer cicle d'educació primària. El català deixa de ser així llengua preferent a l'educació balear i haurà de competir amb l'espanyol, que per primer cop passarà a ser també llengua vehicular a l'ensenyament. És el principal canvi que incorpora l'ordre d'admissió per al curs escolar 2012-2013 que ha presentat aquest dimecres el conseller balear d'Educació, Cultura i Universitats, Rafael Bosch. La conselleria estima que uns 12.530 infants de 3 anys participaran en el procés d'admissió d'alumnes que es matricularan per primera vegada en algun dels centres públics i concertats el proper curs escolar.

L'ordre d'admissió per al curs escolar 2012-2013 inclou una sèrie de canvis significatius. El més important és que, per primera vegada a les Illes Balears, les famílies podran triar la llengua de primer ensenyament dels seus fills a 2n cicle d'educació infantil (3 a 6 anys) i a 1r cicle d'educació primària (1r i 2n curs). Així, a partir d'aquest any, els impresos de sol·licitud d'admissió inclouen la possibilitat de triar entre català i castellà com a llengua de primer ensenyament.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de