El jutge del cas Innova renya el director del CatSalut per no donar-li informació

Demana "tota la informació" sobre els centres construïts arran del conveni signat el 2006 entre el CatSalut, el departament de Salut i l'Ajuntament de Vila-seca

El jutge del cas Innova ha renyat el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Jaume Padrosa, per no donar-li la informació que li ha requerit i l'ha emplaçat a proporcionar-l'hi en deu dies, segons la interlocutòria feta pública aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El jutge emplaça Padrosa a proporcionar "tota la informació de qualsevol tipus" relativa a la "construcció de qualsevol centre sanitari" derivada del conveni signat el 14 de juliol del 2006 entre el CatSalut, el departament de Salut i l'Ajuntament de Vila-seca. L'instructor vol aclarir els detalls de la contractació de l'arquitecte Jorge Batesteza en la construcció de l'ambulatori de Vila-seca després de la firma d'aquest conveni.

Batesteza va ser cap de divisió de l'àrea de recursos del CatSalut des del 2000 fins al 2006 i gerent d'infraestructures de l'àrea de patrimoni i inversions de la Generalitat el 2007. En deixar el seu càrrec públic, la seva empresa BBATS Consulting va ser contractada, entre altres, pel grup d'empreses municipals de Reus Innova per supervisar les obres de l'Hospital de Sant Joan i per l'Ajuntament de Vila-seca per supervisar les obres d'un ambulatori.

El jutge vol saber si "el gerent d'infraestructures, abans del 14 de juliol de 2006, va intervenir d'alguna manera en l'elaboració d'aquest conveni", i si no ho va fer, requereix un certificat i que s'expliqui per què.

En la interlocutòria, el magistrat recorda a Padrosa l'obligació legal de col·laborar amb la justícia i l'emplaça a lliurar tota la informació requerida en un termini màxim de deu dies. El jutge ja va reprotxar a Padrosa en una altra interlocutòria anterior (l'agost del 2014) la seva falta de col·laboració amb la justícia. Tant llavors com ara, l'instructor vol aclarir per què consten dos informes contradictoris de la directora patrimonial d'inversions del CatSalut.

El gener del 2013, un informe va concloure que Batesteza no va participar en les obres del CAP de Vila-seca, però en un altre de novembre del 2011 la mateixa directora va dir que sí que hi havia participat.