Societat 10/08/2019

L'autor del robatori a la família reial de Qatar a Barcelona està empresonat a Lausana

Els Mossos han identificat l'home, que ja està reclòs per delictes similars a Suïssa

Efe
2 min
L'autor del robatori a la família reial del Qatar a Barcelona està empresonat a Lausana

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han identificat l'autor del robatori que el mes de juny passat va patir la família reial de Qatar en un hotel de luxe de Barcelona. Es tracta d'un algerià de 35 anys que es troba en presó preventiva a Lausana (Suïssa) per delictes similars comesos en aquest país. Gràcies a la col·laboració de diversos cossos policials europeus, els investigadors catalans han resolt cinc robatoris amb força comesos els últims cinc anys en habitacions d'hotels d'alta gamma a la ciutat de Barcelona, segons ha informat aquest dissabte la policia catalana.

El lladre sostreia articles de luxe i diners de les habitacions fent-se passar per familiar de les víctimes i seguint sempre el mateix 'modus operandi'. Les víctimes del detingut eren sempre hostes d'hotels de luxe de la ciutat i aquest esperava que s'absentessin de l'establiment per dirigir-se a la recepció i, fent-se passar per un familiar, aconseguir un duplicat de la clau per tenir accés lliure a l'habitació.

Els robatoris resolts a Barcelona es van cometre entre l'estiu del 2015 i el juny del 2019. Un d'ells va tenir lloc el passat 29 de juny, quan l'arrestat va entrar a l'habitació d'un hotel del passeig de Gràcia de Barcelona on s'allotjaven membres de la família reial de Qatar. D'allà se'n va emportar objectes per valor d'uns 40.000 euros, entre ells un rellotge de luxe, joies i diners, segons els Mossos.

La Unitat d'Investigació de l'Eixample ha pogut identificar l'autor dels robatoris gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat i a la col·laboració d'altres cossos policials europeus.

En aquest sentit, apunten els Mossos, han estat claus les imatges d'un dels robatoris, comès al juliol a Zuric (Suïssa), ja que el lladre portava la mateixa roba que vestia quan va assaltar l'habitació de la família reial qatariana.

L'home es troba ara en presó preventiva en una presó de Lausana a l'espera que se'l jutgi a Suïssa per altres robatoris similars comesos en aquest país. A més, queda com a investigat pels cinc robatoris amb força a Barcelona.

stats