Retallades
Societat 02/02/2012

Uns vuitanta delegats sindicals es tanquen als rectorats de la UB i la UPC

Protesten contra les retallades, que afecten principalment el sou del professorat

Efe
1 min

BarcelonaUns vuitanta delegats sindicals s'han tancat als rectorats de les universitats de Barcelona (UB) i Politècnica de Catalunya (UPC) en protesta per les retallades salarials previstes a la llei de pressupostos del govern català.

Fonts de CCOO de la UB han informat avui a Efe que els tancats, uns cinquanta delegats de personal d'administració i serveis (PAS) i docent i investigador (PDI), pretenen mantenir-se en el rectorat fins demà al migdia.

A la UPC són una trentena els tancats en el rectorat, malgrat que aquesta universitat ha cessat totalment la seva activitat cap a les 14.00 hores i totes les classes han quedat suspeses fins dilluns que ve, ja que demà tampoc no hi haurà classes.

Els representants sindicals protesten per les retallades previstes a la llei de pressupostos de Catalunya per als empleats públics i també perquè "es liquiden drets laborals del personal de les universitats".

Aquestes mesures, considera CCOO de Catalunya, suposen un "atac brutal contra l'autonomia universitària i fan inviable una universitat pública, per a tots i de qualitat".

El sindicat exigeix als rectors de les universitats públiques catalanes un posicionament "actiu" en defensa de la universitat pública.

stats