SOCIETAT
Societat 08/04/2013

El cap dels Casuals es nega a declarar en el judici

La resta dels membres del grup neguen els càrrecs, i un dels seus advocats de confiança és acusat de demanar l'escarment d'un intern

Efe
2 min

BarcelonaRicardo M. L. o 'Lucho', cap de la branca més violenta dels Boixos Nois, s'enfronta a una pena de fins 119 anys de presó i avui s'ha negat a declarar en el judici, mentre la resta dels membres del grup interrogats només han respost a preguntes dels seus advocats i han negat els càrrecs. Com a cap dels Casuals, Ricardo està acusat d'haver creat, amb 19 membres del grup i nou acusats més, una "poderosa estructura" amb la qual es van lucrar a través del tràfic de drogues, l'extorsió a locals d'oci nocturn i les agressions a tercers per encàrrec.

Durant la sessió, a la secció cinquena de l'Audiència de Barcelona, tant Ricardo M. L. com l'acusat Antonio T. A. 'Antoñito', per a qui la fiscal demana 33 anys de presó, s'han negat a declarar, mentre que l'acusat Alejandro M. V., conegut com a 'Pichín' i que afronta 41 anys de presó, ha respost només en la seva defensa negant tots els càrrecs.

Avui també ha declarat l'acusat Alejandro B. F., que era l'advocat de confiança d'Antonio T. A. El lletrat –segons la fiscalia– va demanar a Antonio T.A. que escarmentés un intern, Edgar M., en presó preventiva per haver violat la filla de l'advocat. La fiscalia ha aportat com a prova unes gravacions telefòniques, ja que l'acusat ha assegurat que no recordava les converses amb Antoñito.

Un altre dels acusats, Juan S. M., conegut com a 'Juanito de Sant Boi', per a qui la fiscalia sol·licita 56 anys de presó i que actualment està en presó preventiva, només ha respost a les preguntes del seu advocat i ha negat haver participat en els delictes que se li imputen. Ha assegurat que durant l'any 2009 va prestar el seu vehicle, amb el qual, segons la fiscalia, es transportava droga, a "moltes persones", atès que en aquell moment tenia retirat el carnet de conduir. En referència a una conversa en la qual parlava de "guardar la meva colònia" i que la fiscalia havia relacionat amb el narcotràfic, ha assenyalat que a casa seva hi emmagatzemava uns cinquanta perfums perquè la seva dona es dedicava a vendre'n.

La jutge ha desestimat l'anul·lació de les proves incriminatòries, com les escoltes telefòniques, tot i que la validesa de les rodes de reconeixement i les declaracions dels testimonis protegits les valorarà en la sentència.

José Luis Z. A. és un altre dels membres del grup interrogats avui. Internat en el moment dels fets a la presó Model, ha assegurat que no coneixia el pres per violació Edgar M. i que no va participar en cap baralla a la presó.

El macrojudici està previst que duri uns dos mesos i la resta dels encausats en el cas declararan demà al matí.

stats