Societat 26/01/2012

El 40% dels aliments es perden entre la collita i el consumidor

Bill Gates assegura que la malnutrició és un factor crucial en la mortalitat infantil per malària i pneumònia

Efe
1 min

El 40% dels aliments que es produeixen al món es perden entre el moment de la collita i el consumidor final per la manca d'infraestructures que garanteixin bones condicions d'emmagatzematge, transport i distribució als països en vies de desenvolupament.

En una taula d'experts del Fòrum Econòmic de Davos moderat per la directora del Programa Mundial d'Aliments (PMA), Josette Sheeran, han quedat patents les fortes contradiccions que prevalen en el sector agrícola i que fan que, tot i que la producció alimentària és suficient per a tota la població mundial, 1.000 milions de persones no puguin pagar-se o simplement no tinguin accés a menjar suficient. Alhora, quatre de cada deu tones acaben desaprofitades.

El multimilionari Bill Gates, que té una fundació filantròpica centrada en activitats relacionades amb la salut, ha assegurat que la malnutrició és un factor crucial en la mortalitat infantil atribuïda a la malària i la pneumònia. Gates ha lamentat que les promeses d'ajuda que es van fer arran de la crisi alimentària viscuda en molts països pobres el 2008, pel fet que els preus dels aliments bàsics es van disparar, han estat incomplertes a causa de la crisi financera i econòmica.

stats