SOCIETAT
Societat 14/06/2012

El 80% dels donants de sang ho fa per solidaritat

El 2011 es van fer 281.744 donacions arreu de Catalunya

Acn
1 min

BarcelonaEl 80% dels donants asseguren que donen sang per solidaritat, segons una enquesta realitzada pel Banc de Sang i Teixits a 11.000 donants de Catlaunya. El segon motiu per a la donació és que algun familiar o amic ha necessitat sang. La mateixa enquesta indica que nou de cada deu persones han repetit la donació. El 2011 es van fer 281.744 donacions de sang arreu de Catalunya, xifra que va permetre atendre les necessitats de tots els pacients dels hospitals catalans, segons ha informat el Departament de Salut. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit aquest matí l'acte d'agraïment i homenatge als donants amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang que s'ha celebrat al Palau de la Música.

Els donants valoren molt positivament el tracte rebut durant la donació, la higiene i la informació que se'ls ha transmès sobre la donació, segons es desprèn també de l'enquesta.

D'altra banda, les persones que donin sang al mateix Palau de la Música aquesta tarda i rebran una entrada gratuïta per a un concert de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i un descompte del 50% per a un acompanyant.

stats