Societat 07/01/2011

El 2010 ha estat un dels anys més freds de les últimes dues dècades a Catalunya, segons Meteocat

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya cal remuntar-se al 2005, al 1996 o al 1993, depenent de la regió, per trobar un any amb una temperatura mitjana més baixa

Redacció
1 min

p { margin-bottom: 0.21cm; } L'any que acabem de tancar ha registrat una temperatura mitjana per sota del que sol ser habitual a pràcticament tot Catalunya. En general s'ha situat per sota dels 16 graus, cosa que en algun cas significa fins a 1 grau menys respecte el període climàtic que es pren de referència, el que va de 1961 a 1990. Es trenca així una tendència d'anys anormalment càlids, que en algunes comarques durava des de 1993. Les regions on proporcionalment l'any ha estat més fred són el Pirineu de Lleida, l'Alt Berguedà, la Cerdanya i la Costa Brava. En canvi el Delta de l'Ebre o les àrees urbanes de Barcelona i de Tarragona han registrat temperatures normals o fins i tot superiors a les habituals.

L'informe de Meteocat, però, contrasta amb el que fa poques setmanes va publicar l'Organització Meteorològica Mundial: a nivell global 2010 s'ha situat en el podi dels més calorosos des que es prenen registres de temperatura, i el període 2001-2010 es tanca com al més càlid mai mesurat.

Pel que fa a precipitacions l'any ha estat plujós a la meitat nord del país, normal a la meitat sud i fins i tot sec a punts de les terres de l'Ebre.

stats