Les 4 demandes al Parlament del pare que va destapar els abusos als Maristes

En una carta enviada també a l'Ajuntament de Barcelona, reclama un canvi de protocols, que no prescriguin els delictes de pederàstia, un programa de sensibilització i una "condemna enèrgica per part de les institucions"

El pare que va destapar el cas d'abusos als Maristes de Sants-Les Corts ha demanat aquest dimarts una " revisió de protocols actuals o crear-ne de nous" al Parlament i a l'Ajuntament, a través d'una carta a la qual ha tingut accés l'ARA. A banda de la creació d'una comissió per revisar els plans d'actuació, vol que el consistori barceloní i el Parlament facin una petició al govern central per evitar que els delictes per abusos sexuals prescriguin.

Manuel, l'autor de la carta, també demana la creació d'un " programa de sensibilització social davant la gravetat" dels abusos sexuals, que hauria d'implicar docents, pedagogs i psicòlegs, així com una condemna "enèrgica" per part de les institucions. Amb aquest pronunciament vol que l'Ajuntament de Barcelona i el Parlament "demostrin estar al costat de les víctimes".

El pare d'una de les víctimes del cas dels Maristes de Sants-Les Corts ha enviat també la carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, així com a la resta de regidors i diputats. En aquest document, repassa el cas del seu fill i critica la mala gestió dels directius de l'escola davant les denúncies, que ha quantificat per sobre de la seixantena "i no només de Joaquín Benítez".