SOCIETAT
Societat 02/06/2012

Trenta anys de democràcia amb el català encara qüestionat

Les sentències contra la convivència lingüística enquisten el debat sobre la llengua

Joan Serra / Sònia Sánchez
1 min
UN MODEL AMB SUPORT  Els representants de la societat civil catalana s'han manifestat reiteradament a favor del model d'immersió lingüística en l'educació.

BarcelonaLes últimes resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre l'ús del català a l'escola i les administracions públiques han actualitzat l'amenaça sobre la convivència lingüística. El de la llengua és un debat enquistat després de tres dècades de democràcia. Juristes, sociòlegs i acadèmics consultats per l'ARA subratllen que les bastonades judicials contra el model lingüístic català es basen en una lectura política que nega l'estat plurinacional.

Salvador Cardús (sociòleg): "Mentre siguem a l'estat espanyol tenim garantits aquests desafiaments a la llengua"

Miquel Àngel Essomba (director del Centre Unesco de Catalunya): [Les sentències judicials] suposen un desgast massa gran; cal un cop de puny sobre la taula"

Olga Tubau (advocada penalista): "La reivindicació per la presència del castellà no parteix d'una preocupació real sinó d'una pugna ideològica"

Xavier Vila i Moreno (director de l'Observatori Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació de la UB): "El problema de fons és la manera d'entendre l'estructura de l'estat; aquesta mentalitat colonial"

Ho podeu llegir a l'Ara Premium

stats