El comitè d'empresa del metro acorda seguir negociant i demana la dimissió de la presidenta de TMB

Els sindicats diuen que tot i la "pressió" es neguen a "tancar la porta a una sortida negociada"

El comitè d'empresa del metro de Barcelona ha acordat aquest dimarts seguir negociant el conveni col·lectiu, però sense marcar-se un límit de temps per al final de les negociacions, i ha tornat a demanar la dimissió de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal.

Fonts sindicals consultades per Efe han assegurat que a la reunió mantinguda pel comitè, la representació de la plantilla tampoc no s'ha compromès a portar una proposta en concret a l'assemblea de treballadors, sinó només aquelles que consideri acceptables. Així doncs, les negociacions sobre el conveni col·lectiu segueixen estancades, a l'espera que demà es reuneixi el consell d'administració de TMB.

En una nota de premsa, el comitè d'empresa del metro de Barcelona ha assegurat que "no entén" les últimes declaracions de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, partidària de no fer més ofertes al comitè d'empresa, i titlla de "desafortunada" l'actitud dels responsables polítics de TMB.

"El comitè de vaga té el mandat de l'assemblea de negociar i defensar els interessos dels treballadors. Aquest comitè continua tenint la voluntat de treballar per resoldre el conflicte i portar a l'assemblea totes les propostes que donin solució a les pretensions dels treballadors. Per més pressió que rebem ens neguem a tancar la porta a una sortida negociada", diu el comunicat.

També el comitè subratlla que "mai" s'ha negat a reunir-se amb el departament de Treball de la Generalitat "per solucionar la problemàtica" dels treballadors del metro, i que "ha demostrat més d'una vegada la seva responsabilitat davant aquesta mediació, traslladant a l'assemblea tota la informació del curs de les negociacions".

Segons el parer del comitè, els directius de TMB no defensen els interessos de la ciutadania de Barcelona ni el servei públic que representa aquesta empresa.

Barcelona va afrontar ahir la desena jornada de vaga en el servei de metro en un dilluns no festiu, unes aturades parcials que es van iniciar el 24 d'abril.