Un jove denuncia dos agents de la Guàrdia Civil per coaccions, assetjament i persecució ideològica

Els agents van alertar el seu cap "que s'atengués a les conseqüències" si no l'acomiadava

Un jove reusenc, R. Aragonès, ha presentat una denúncia al jutjat de guàrdia de Reus per coaccions, assetjament, persecució ideològica i vulneració de drets fonamentals per part de la Guàrdia Civil al seu cap. Tal com ha relatat el jove, els agents van explicar al seu cap que havia estat "alterant l'ordre púbic” i participant “en accions d'agitació” als carrers els dies previs al referèndum de l'1 d'octubre. Segons ha explicat en roda de premsa, dijous passat una parella d'agents, que així es van identificar, van aturar pel carrer el propietari de l'empresa on treballa per dir-li "si no sabia qui havia contractat". Tal com ha relatat el jove, el seu cap els va dir que no li importava la vida privada del treballador. Els agents li van respondre, segons la versió del jove, "que s'atengués a les conseqüències" si no l'acomiadava.

Com ha explicat Aragonès, els agents de policia li van dir al seu cap que "esvalotava" i que "utilitzava megàfons" durant els dies previs a "les empaperades". "Potser van veure que jo era un dels que estirava el carro i parlava pel megàfon", ha apuntat.

La denúncia, presentada dissabte a la tarda, recull que els fets suposen un "seguiment personal" sense que el jove hagi estat processat per aquests fets. A més, es considera víctima d'assetjament i d'una "persecució ideològica amb seguiments il·legals" que vulneren els seus drets fonamentals. El propietari de l'empresa, que vol preservar la identitat per por de represàlies, ha declarat com a testimoni davant del jutge.

El jove també ha explicat que no havia fet públic el fet fins passat l'1 d’octubre per no caure "en el joc de les forces espanyoles i atemorir la gent perquè no participés" en el referèndum. Alhora, i malgrat no conèixer més casos, ha animat les persones que hagin sigut víctimes de fets similars a denunciar-ho.