Publicitat
Publicitat

SOCIETAT

Un mosso denuncia dos urbans de Barcelona per no parlar-li en català

"Esto es España y te hablo en español", va dir el guàrdia urbà segons la denúncia

Un agent dels Mossos d'Esquadra ha denunciat dos Guàrdies Urbans de Barcelona per no parlar-li català quan, en un control rutinari, el van parar per conducció temerària.

Segons un atestat de la Guàrdia Urbana al que ha tingut accés Europa Press, el 9 de febrer de 2011, quan els dos urbans realitzaven un servei de vigilància a la Ronda Sant Pau, van observar una moto que circulava a gran velocitat, fent moviments en zig-zag entre els cotxes, que van obligar un d'ells a frenar bruscament.

No el van poder parar fins que va arribar al carrer Comte d'Urgell, van comprovar que anava a 90 km/h i el van informar, en castellà, del motiu perquè l'havien parat.

L'home de la moto, que es va identificar com a mosso fora de servei, els va dir que el seu únic idioma era el català. El mosso, segons els guàrdies, es va mostrar indignat i alterat llançant comentaris com: "tu ets un feixista i el que estàs fent és una repressió lingüística del català. És una vergonya per a la policia de Catalunya que hi hagin agents amb aquests comportaments feixistes", i els va amenaçar amb denunciar-los i acudir als mitjans per fer pública la repressió del català i que així l'inhabilitessin.

En la denúncia davant del jutjat de guàrdia, el mosso assegura que va demanar a l'urbà "amb tota la correcció exigible" que se li dirigissin en català.

El judici de faltes se celebrarà el pròxim 28 de juny.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT