El jutge arxiva 13 denúncies contra el primer pederasta confés dels Maristes

El magistrat continuarà tramitant 4 denúncies i ha citat a declarar l'investigat el proper 28 d'abril

El jutge que investiga el primer pederasta confés de l'escola Maristes Sants Les Corts ha arxivat per prescripció 13 de les denúncies d'exalumnes contra aquest home, a qui ha citat a declarar el proper 28 d'abril.

La fiscalia ja li va comunicar en un informe fa unes setmanes que només algunes de les denúncies inicials contra aquest home podien continuar endavant i que la resta estarien prescrites. En total el magistrat ha arribat a tenir sobre la taula 18 denúncies contra l'exprofessor: les 13 arxivades ara, una que es va retirar i les 4 que continuaran endavant. 

El magistrat investigarà 2 delictes d'agressió sexual i 2 d'abusos deshonestos que corresponen a 4 denúncies d'altres alumnes que encara no han prescrit, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia.

En l'última resolució, el jutge també acorda prendre declaració als dos denunciants que acusen el pederasta confés d'abusos deshonestos.

El jutjat ha admès que l'Ajuntament de Barcelona pugui formar part de la investigació del cas. En canvi, no permet la personació de la Fundació Champagnat, propietària del centre de Les Corts com a acusació particular.

Dos jutges més de Barcelona, els titulars dels jutjats d'instrucció 4 i 8 de la capital catalana han arxivat les investigacions obertes contra el subdirector del centre, que continua apartat, i contra un altre docent que anteriorment havia exercit a l'escola.

Hi ha dos jutjats més que tramiten denúncies contra altres professors del centre: una jutge investiga un monitor de menjador dels Maristes per la denúncia de presumptes abusos de 5 nenes que estudien al centre i un altre magistrat té sobre la taula una altra demanda contra un altre docent.