Societat 12/12/2013

Desactivat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana de Barcelona

La qualitat de l'aire passa de ser pobra a regular, tot i que en tota la setmana no s'ha superat el límit de 200 micrograms per metre cúbic d'aire

A.s.
1 min
UNA CAPA ESPESSA  Una vista de Barcelona ahir des del barri de Singuerlín de Santa Coloma de Gramenet.

BarcelonaEl departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest dijous el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea metropolitana de Barcelona després de la millora de les condicions meteorològiques, que afavoreixen una millor dispersió dels contaminants.

Segons les previsions, la qualitat de l'aire passarà de ser pobra a regular, de manera que es continua recomanant un ús racional del vehicle privat i prioritzant el transport públic.

Durant l'episodi ambiental, tot i que els nivells de diòxid de nitrogen s'han mantingut elevats a la zona afectada, no han sobrepassat el límit màxim horari dels 200 micrograms per metre cúbic (µg/m³).

El protocol es va activar dilluns als municipis de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

stats