Societat 25/09/2019

Un cilindre de formigó submergit a l'aigua obliga a desallotjar una platja de la Barceloneta

La Guàrdia Civil ha descartat que es tracti d'un projectil com el que van fer detonar a l'agost al mateix lloc

Ara
1 min
Un cilindre de formigó submergit a l'aigua obliga a desallotjar una platja de la Barceloneta

BarcelonaFalsa alarma: l'objecte que ha obligat a desallotjar una platja de Sant Sebastià de Barcelona era un cilindre de formigó submergit a l'aigua, a uns 4,5 metres de profunditat, i no un artefacte explosiu de la Guerra Civil. Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) ha descartat que es tractés d'un projectil, tal com apuntaven fonts municipals, després d'examinar i fer les comprovacions pertinents.

La platja, ubicada a la Barceloneta, ha quedat desallotjada aquest dimecres a la tarda després que un banyista observés "un objecte sospitós" dins de l'aigua. Segons ha avançat la SER, la Guàrdia Civil ha activat el GEAS per verificar si aquest objecte era semblant al projectil que van fer detonar a l'agost a la mateixa platja.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha acordonat la platja i hi ha impedit l'accés en un dispositiu conjunt amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Portuària. El gruix de l'operatiu, però, ha estat en mans de la Guàrdia Civil.

D'haver-se confirmat que es tractava d'algun tipus d'artefacte explosiu, una unitat especialitzada s'hauria encarregat de fer-lo detonar, com ja va passar a finals d'agost, quan un guàrdia civil fora de servei va localitzar un projectil del 1936 també a la platja de Sant Sebastià. En aquell cas, els artificiers de l'armada espanyola la van fer detonar a una milla nàutica de distància de la platja i a 45 metres de profunditat; una maniobra laboriosa, ja que l'artefacte era altament volàtil.

stats