Publicitat
Publicitat

Desallotgen l'estació de Sants per una falsa alarma

Els Mossos d'Esquadra han fet sortir tothom del recinte per una maleta sospitosa i s'ha interromput la circulació de trens

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta tarda l'estació de Sants de Barcelona per la presència d'una maleta sospitosa que, finalment, s'ha confirmat com una falsa alarma, segons han explicat a l'ARA.

Els agents han evacuat tothom de l'edifici mentre feien les comprovacions sobre l'objecte sospitós abandonat a l'estació de tren. Un cop examinada la maleta, de la qual sobresortien uns cables que han fet posar els testimonis en alerta, s'ha comprovat que era plena d'eines de lampista. Se suposa que algun treballador del ram se l'ha descuidat a l'estació. 

La circulació de trens s'ha interromput des de l'avís dels Mossos a les 19.35 h i l'incident ha provocat retards en algunes línies. Els agents ja han donat l'ordre a la companyia perquè reprengui la circulació dels combois.

Durant l'estona que ha durat l'operació per aclarir què hi havia dins de la maleta, els passatgers han hagut de sortir al carrer i esperar-se –si no han optat per un altre mitjà de transport– per tornar-hi a entrar un cop reoberta l'estació.

Crítiques a Adif

Els Mossos d'Esquadra demanaran a Adif que canviï el protocol quan detecti una maleta o objecte sospitós en un comboi que es dirigeix a cotxeres, com avui. Requeriran que en casos com aquest l'objecte s'inspeccioni directament a cotxeres i no es retorni a una estació plena de gent, com Sants.

"Es dirigiran als responsables d'Adif perquè casos com aquest no tornin a ocórrer. En un lloc on hi ha persones i hem de vetllar per la seva seguretat, no hi portem una maleta que ja no era en aquest lloc", ha explicat el conseller de l'Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en declaracions als mitjans a l'Hospitalet de Llobregat poc després de l'incident.

La inspecció de la maleta o de qualsevol altre objecte sospitós, ha dit Jané, s'hauria pogut inspeccionar a cotxeres i no a l'estació, de manera que s'haurien estalviat molèsties als ciutadans que han hagut de ser desallotjats del lloc o que han vist afectada la seva mobilitat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de