Societat 22/07/2012

La jutge suspèn el desallotjament de la fàbrica del Poblenou on malviuen 300 persones

El jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha arxivat el cas i el desallotjament no es durà a terme dilluns com estava previst

Ara
1 min
La fàbrica de la pobresa de Barcelona guanya temps

BarcelonaNo hi haurà desallotjament immediat a la nau del districte de Sant Martí de Barcelona on malviuen 300 immigrants. El jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona ha anul·lat l'odre, que s'havia de fer efectiva aquest dilluns, i ha arxivat el cas, segons ha explicat l'advocada de les persones instal·lades en aquesta nau, Laia Serra. L'advocada assegura que la jutge ha tingut en compte que la denúncia feia referència a una ocupació anterior i que, en tot cas, caldria reobrir el procés.

Serra havia presentat divendres un recurs d'apel·lació, que ha estat acceptat per la jutge, en el que es feia constar que l'ordre de desallotjament es referia a una ocupació anterior que no afectava aquestes 300 persones. El recurs també argumentava que els nous inquilins no havien tingut possibilitat de defensa i posava de manifest el problema humanitari que podia comportar el desallotjament.

De fet, també divendres, un dels inquilins de la nau s'havia personat al jutjat per explicar la situació tan complicada a la que estaven abocades les 300 persones que han ocupat la nau i que majoritàriament es dediquen a la venda de ferralla. De moment, la causa ha quedat arxivada.

L'advocada ha valorat la decisió com una "gran victòria".

stats