SOCIETAT
Societat 15/12/2011

Desallotgen vuit veïns de l'edifici contigu al bloc evacuat dimecres al Raval de Barcelona

L'immoble presentava un mal estat de conservació que feia perillar la seguretat de les persones

Acn
2 min

BarcelonaNou desallotjament de veïns al barri del Raval de Barcelona. Un total de vuit veïns de l'edifici contigu al bloc que va haver de ser evacuat aquest dimecres han estat desallotjats aquest dijous a la tarda pel mal estat de conservació de l'immoble. L'edifici del número 53 del carrer Sant Antoni Abat ha estat inspeccionat durant aquest dijous al matí per un equip dels Bombers de Barcelona, que ha determinat que de forma preventiva s'havia de desallotjar, ja que presentava un mal estat de conservació que feia perillar la seguretat de les persones. Pel que fa a l'esfondrament d'aquest dimecres, va estar causat per filtracions d'aigua. Els Bombers de Barcelona han desallotjat aquest dijous a la tarda vuit veïns que vivien en els cinc habitatges de l'edifici del número 53 del carrer Sant Antoni Abat, del barri del Raval de Barcelona. Tots ells han estat atesos pel servei d'Emergències Socials, i set d'ells han acceptat els recursos municipals d'allotjament oferts per l'Ajuntament.

Les inspeccions realitzades han permès determinar que les causes de l'esfondrament del mur que es va produir aquest dimecres a l'immoble del costat, al número 55 del carrer Sant Antoni Abat, i que va obligar també a desallotjar-lo, va ser provocat per les filtracions d'aigua provinents d'aquest altre edifici, que està en un estat molt deteriorat, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa als veïns de l'immoble del 55 del mateix carrer, aquest dijous dues persones més de les 14 que van ser desallotjades dimecres han acceptat també els recursos municipals d'allotjament. Per tant, en aquests moments, dels 14 veïns desallotjats, n'hi ha 10 en allotjaments d'emergència social. Durant aquest dijous al matí alguns d'aquests veïns han pogut entrar a casa seva per recollir algunes de les seves pertinences, acompanyats dels Bombers i dels equips d'Emergències Socials.

Un llarg expedient

L'immoble de Sant Antoni Abat, 53, acumula un llarg expedient. Des de l'any 2005 el Districte de Ciutat Vella ha requerit el propietari d'aquest edifici perquè realitzi les obres de conservació necessàries per mantenir-lo amb condicions mínimes d'habitabilitat. Arran de les queixes dels veïns de Sant Antoni Abat 55, se li han enviat ordres i requeriments de conservació en diverses ocasions (en els anys 2005, 2006, 2008, 2009 i 2011) i se li han imposat fins a tres multes per incompliment d'aquestes ordres i requeriments. D'altra banda, els Bombers de Barcelona ja van haver d'intervenir l'octubre d'aquest any per problemes en aquest immoble.

L'Ajuntament ha començat a aplicar recentment un nou protocol pel que fa als expedients de conservació de finques, que aplica la llei de dret a l'habitatge, i que implica poder imposar sancions de fins a 900.000 euros, multes coercitives per un import màxim del 90% del pressupost de les obres executades, l'execució subsidiària d'aquestes obres i, si cal, l'expropiació de l'immoble. En aquests edificis s'està estudiant aplicar aquests nous protocols d'actuació.

stats