Societat 07/08/2013

Els desallotjats del Poblenou denuncien que s'han denegat els primers informes d'arrelament

Benestar Social i Família al·lega que els sol·licitants no complien els criteris que marca la normativa

Acn
2 min

BarcelonaL'Assemblea Solidària contra els Desallotjaments ha denunciat aquest dimecres que la Generalitat no està complint amb els acords pactats perquè ha denegat informes d'arrelament social a persones que van ser desallotjades de les naus del Poblenou. El col·lectiu ha assegurat que les administracions es van comprometre a tramitar-los excepcionalment els arrelaments sense que haguessin de presentar un contracte laboral. El Govern, que fins al moment ha denegat vuit informes, ha explicat que els sol·licitants no complien la normativa i que no se'ls podia donar un tracte preferent. L'executiu català també ha volgut recordar que només es van comprometre a tramitar els documents.

L'Assemblea denuncia que els primers quatre informes d'arrelament social que han rebut en resposta a les sol·licituds enviades són desfavorables "per falta de contracte de treball". Aquest col·lectiu ha explicat que les administracions es van comprometre a tramitar aquests informes de manera excepcional i sense exigir aquest requisit, i que per tant no estan complint amb els acords pactats. Per la seva banda, el departament de Benestar Social i Família ha dit que només es van comprometre a tramitar els informes de manera "exprés" i que el fet de que el document sigui favorable o desfavorable és una altra qüestió. L'executiu català ha explicat que ha denegat els informes perquè els sol·licitants no complien la normativa.

El procés per demanar un informe d'arrelament social comença a l'Ajuntament de Barcelona, des d'on es tramita un primer document no vinculant. Posteriorment, l'informe passa a la Generalitat, que és qui diu si és favorable o no, i en últim terme ha de ser aprovat per la Delegació del govern espanyol a Catalunya. En aquest cas, l'Ajuntament de Barcelona reconeix complir el que es va acordar perquè està tramitant els informes favorables, està donant allotjament a les persones que vivien en les naus del Poblenou i està iniciant processos d'inserció laboral. L'Ajuntament ha explicat que no té competències sobre aquests tràmits i que ells només realitzen un primer pas, no vinculant, de tot el procés.

stats