Societat 27/10/2014

Desarticulen un grup de nigerians per falsificar documents per a parelles de fet il·legals

La policia ha detingut els individus a diverses províncies, entre les quals Girona i Tarragona

Efe
2 min

MadridLa Policia Nacional ha desarticulat un grup format per ciutadans d'origen nigerià dedicat a falsificar documents per a la constitució il·legal de parelles de fet en una operació en què ha detingut vuit persones i n'ha imputat tres més. Els agents han arrestat dues persones a Toledo, dues més a Màlaga i a la resta a Girona (1), Tarragona (1), Alacant (1) i Pamplona (1), entre elles els màxims responsables de l'organització, segons informa la Direcció General de la Policia.

A més, han estat imputades tres persones més, dues d'elles a Tarragona i una a Granada, als quals de la mateixa manera que als detinguts se'ls atribueixen delictes de falsedat documental i pertinença a organització criminal.

L'organització falsificava targetes de residència i certificats de naixement nigerians que ciutadans estrangers presentaven per formar parelles de fet amb espanyols per regularitzar la seva situació administrativa a Espanya mitjançant el règim familiar de ciutadà comunitari.

Les investigacions es van iniciar quan els agents van tenir coneixement de l'existència de diversos expedients de constitució de parelles de fet sospitosos. Un nombre elevat d'aquests expedients presentava documentació falsa i es dóna el cas que la falsedat detectada era comuna en tots ells.

En alguns expedients de parella de fet de ciutadans nigerians es van observar irregularitats en els certificats de naixement i penals emesos per les autoritats del seu país mentre que en altres es van detectar irregularitats en els segells i en les firmes. Els investigadors van descobrir un grup organitzat dedicat a la falsedat documental que comptava amb ramificacions a diverses províncies espanyoles.

En els registres efectuats s'han intervingut set targetes de residència d'estrangers falsificades i cinc certificats de naixement de Nigèria falsos. A més, s'han trobat instruments utilitzats per a les falsificacions com xopadors amb tintes de colors, quatre paquets de paper timbrat d'Espanya i de Nigèria, un tampó de dates, una màquina per plastificar documents, dos pots amb adhesiu permanent, un segell sec i diverses proves d'impressió de targetes de residència d'estrangers.

stats