Societat 27/07/2013

Identificades les 78 víctimes mortals de l'accident de Santiago

Feijóo anuncia que se celebrarà un acte civil en homenatge a les víctimes. El funeral oficial, de caràcter religiós, tindrà lloc dilluns a la tarda

1 min
Aquest dissabte han rebut sepultura a San Fernando (Cadis) Antonio Reyes i la seva esposa, Rosa Quijano, dos dels cinc habitants del poble andalús que van morir a Santiago / EFE

La Policia Científica ha completat aquest dissabte la identificació dels 78 morts en l'accident ferroviari de dimecres passat a Santiago de Compostel·la. Aquest divendres encara faltaven per identificar tretze cossos, en una tasca molt complexa motivada per la gravetat de l'accident, fet que va provocar una confusió inicial sobre el nombre de cadàvers.

El Tribunal Superior de Justícia de Galícia ha detallat que una de les víctimes que quedaven per identificar és un ciutadà francès. Afegeix que hi ha la possibilitat, tenint en compte l'avançat pels forenses en les últimes hores i sempre a l'espera dels resultats d'ADN, que algunes restes trobades en el lloc de l'accident i atribuïdes en principi a una persona en el procés d'aixecament de cadàvers, corresponguin en realitat a víctimes ja comptabilitzades.

D'aquesta manera, i sempre a l'espera de l'evolució dels pacients hospitalitzats, alguns dels quals en estat crític, el nombre de morts del descarrilament és de 78.

Funeral i acte d'homenatge

El president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dissabte ña intenció del seu govern d'organitzar, en una data encara no concretada, un acte civil d'homenatge a les víctimes. L'acte serà consensuat amb totes les forces polítiques. El funeral oficial, de caràcter religiós, tindrà lloc dilluns a la tarda.

stats