Societat 25/07/2013

El tren descarrilat a Galícia havia estat revisat hores abans de l'accident, segons el president de Renfe

Julio Gómez-Pomar explica a la Cope que la caixa negra del comboi ja és en mans del jutge

Europa Press
1 min
El tren del descarrilament de Galícia, en l'estat en què ha quedat / EFE

MadridEl president de Renfe, Julio Gómez-Pomar, ha assegurat que el tren Alvia que va descarrilar aquest dimecres al vespre a Galícia, a prop de Santiago de Compostel·la, havia passat una revisió hores abans, ahir al matí mateix.

La línia on s'ha produït l'accident "està dotada d'un sistema de seguretat", i ahir "el tren sinistrat va passar una revisió", ha dit Gómez-Pomar a la Cope.

Pel que fa a les causes del sinistre, el president de Renfe s'ha mostrat prudent i tan sols ha indicat que la caixa negra del comboi "ja és en mans del jutge".

A més, ha recalcat que al ministeri de Foment hi ha una comissió d'investigació d'accidents ferroviaris que s'encarregarà d'analitzar el que ha passat. "No tardarem gaire a conèixer les causes del sinistre, però és una decisió del jutge, que és qui ha de valorar totes les proves", ha afegit Gómez-Pomar.

"Ara és el moment de fer costat als familiars de les víctimes i traslladar-los tot el nostre suport, perquè ha estat un accident terrible", ha conclòs el president de Renfe.

stats