Societat 29/01/2013

Foment abaixa les tarifes del TGV: de Barcelona a Madrid des de 32 euros

La ministra Pastor diu que no es pot permetre que la gran velocitat tingui "tan poca ocupació" i anuncia rebaixes de l'11% a la classe turista. Es crea el 'Bono AVE' de deu viatges i descomptes del 30% per als joves

Acn
2 min
Primer dia de la connexió del TGV entre l'estació de Girona (a la foto) i Figueres.

BarcelonaLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dimarts que la tarifa base dels bitllets del TGV es rebaixarà un 11% a la classe turista a partir del pròxim 8 de febrer. Pastor ha explicat que la nova política de preus vol donar resposta a la baixa ocupació d'aquest servei, que se situa entre el 40 i el 60%, i ha afegit que no es poden permetre que un tren ràpid i puntual tingui "tan poca ocupació". És per això, ha assegurat Pastor, que el ministeri es planteja incrementar "l'ocupació entorn del 10%" i situar "l'aprofitament dels trens" en els mateixos termes que la resta de la Unió Europea. La nova política de preus permetrà als usuaris fer el trajecte entre Madrid i Barcelona per 32 euros. Ana Pastor ha definit "d'històric" el fet que la tarifa base del TGV s'hagi rebaixat d'aquesta manera, ja que "no havia passat mai".

El bitllet de la classe turista: Segons les tarifes anunciades per Foment, el cost global del seient en classe turista s'abaixarà un 11%.

Preus 'promo': S'aplicaran descomptes addicionals, els anomenats preus 'promo', d'entre el 30 i el 70% en funció de la demanda i de l'antelació amb què es compri el bitllet, amb un termini màxim de tres mesos. Els bitllets 'promo', però, estaran subjectes a limitacions de canvis, anulacions i reserva de seient. Unes condicions que es podran flexibilitzar si l'usuari s'acull a la tarifa 'promo plus'.

'Bono AVE': Per primer cop aquest abonament permetrà als viatgers fer deu viatges en un termini de quatre mesos en una mateixa ruta i classe amb un descompte del 35%.

Oferta 'taula': Es generalitzarà l'oferta 'taula' a tots els trens i classes del tren de gran velocitat. Una opció que permet viatjar a 4 persones amb un 60% de descompte.

Descomptes als bitllets d'anada i tornada: Els viatges d'anada i tornada mantindran un descompte global del 20%, però el sistema es fa més eficaç. De manera que, en comptes d'aplicar el 40% sobre el bitllet de tornada com es feia fins ara, es desvinculen els dos bitllets i s'aplicarà un 20% en cada cas. A més, s'amplia a un any la validesa de la tornada en comptes dels 60 dies actuals.

Targeta 'virtual' per als menors de 26 anys: La ministra de Foment ha posat també l'èmfasi en "incrementar" l'ús del tren de gran velocitat entre els joves. Per aquest motiu, Renfe implantarà una targeta "virtual" que permetrà als menors de 26 anys viatjar amb un descompte del 30% en tots els bitllets. Una opció que entrarà en vigor a partir de l'1 de març.

stats