Les obres del desdoblament parcial de la R3 de Rodalies es licitaran al març

El conseller de Territori, Santi Vila, anuncia tots els acords tancats amb Foment com la represa imminent del Quart Cinturó entre Olesa i Terrassa, la prohibició del pas de camions a la N-340 i la N-240 abans de l'estiu, l'acord per fer una estació de l'AVE a l'aeroport de Girona, o el tercer fil pel corredor mediterrani en tot el territori català

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat tots els acords tancats amb el ministeri de Foment en una reunió aquest dilluns, i ha recordat la resta d'acords tancats ara que està a punt d'acabar la legislatura:

-R3. Tres desdoblaments parcials que permetran doblar la freqüència es hores punta: de 30 minuts a 15 minuts. Al març licitaran les obres perquè el 2016 puguin començar les obres, que tindran un cost de 95 milions. Per a les Rodalies de Barcelona, es manté l'acord dels 306 milions pactats el 2013, que suposarà l'inici de les obres aquest 2015.

-B-40. Represa imminent de les obres aturades en el tram entre Olesa i Terrassa, que inclouen el túnel de Viladecavalls que també està a mitges. El cost que queda és de 220 milions, i es preveu acabar les obres en 2 o 3 anys. Es començarà a fer l'estudi informatiu del tram Terrassa-Sabadell, amb un traçat ja pactat amb els territoris. La connexió entre els dos vallesos està ajornada pel falta de consens.

-N-340 i N-240. Prohibició del pas de camions per aquestes dues vies en 3 o 4 mesos -i bonificació del 50% del peatge-, és a dir, abans de l'estiu. S'aplica el mateix model que ha sigut un èxit a la N-II de Girona, i que també s'estendrà a tot l'Estat.

-N-II. Acord per no aturar el desdoblament fins a la Jonquera.

-Corredor mediterrani. Acord perquè en tot el territori català, el corredor sigui de doble via i amb un tercer fil (entre Vandellós i Castelló només en una de les dues vies) per permetre l'ample ibèric i l'ample internacional.

-Aeroport de Girona. Acord per signar un conveni perquè la Generalitat pugui redactar i licitar les obres d'una estació de l'AVE a l'aeroport de Girona. El conveni se signarà abans de les eleccions.

-Llançadora al Prat. Recuperar el projecte adjudicat fa 5 anys per iniciar les obres aquest mes d'abril, que duraran tres anys i mig. L'Estat posarà 220 milions del pressupost, i uns altres 75 milions els posarà l'empresa que guanyi la concessió de la gestió del servei.

-Port. Acord per licitar les obres dels accessos ferroviaris aquest mes de març. 60 milions els posarà l'estat i 50 milions el Port de Barcelona.