SOCIETAT
Societat 25/07/2011

Deu ferits i 40 persones denunciades arran dels enfrontaments entre veïns i Mossos al desnonament del Clot

Es tracta d'un home d'uns 50 anys que ha hagut de rebre sutures i dos agents dels Mossos d'Esquadra. Uns 300 veïns han provat d'impedir que es fes fora la família i han protagonitzat escenes de tensió amb els Mossos d'Esquadra

Acn
2 min
Desnonament al Clot

BarcelonaEl tens desnonament d'una família al barri del Clot de Barcelona ha acabat aquest dilluns amb un total de 40 persones denunciades pels Mossos d'Esquadra per desobediència i resistència a l'autoritat. A més, hi han hagut deu ferits arran de l'actuació de la policia, que ha efectuat el desnonament després que uns 300 veïns i solidaris, convocats per l'Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa, intentessin impedir-lo, fet que ha derivat en enfrontaments, que BTV ha enregistrat.

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), tres manifestants han resulat ferits lleus i han hagut de ser atesos pel SEM. D'altra banda, set mossos també han hagut de ser assistits. El desnonament d'aquest dilluns al Clot s'ha executat de manera tensa fruit de la mobilització popular que volia impedir que la policia fes fora la família. Així, l'Assemblea Social del Clot-Camp de l'Arpa va convocar els veïns a primera hora del matí al número 22 del carrer Andrade de Barcelona per tal d'evitar que una família fos desallotjada del seu pis, on hi viuen de lloguer indefinit des de fa 26 anys. El procés judicial. que ha estat llarg, ha donat la raó al propietari, que volia apujar el lloguer.

Diversos manifestants s'han tancat dins del pis amb els llogaters i, per això, els mossos antiavalots han hagut d'entrar pel balcó de l'habitatge, al primer pis. Un cop dins, la policia ha fet sortir els 15 manifestants un per un i n'ha denunciat 40 per desobediència i resistència a l'autoritat. Els portaveus policials han assegurat que un mosso ha rebut als ulls una ruixada amb un esprai d'autodefensa que portaven alguns manifestants.

En sortir, Eliseo, el llogater, s'ha queixat del tracte rebut pel propietari i la policia. Ha explicat que té un fill de 12 anys que ho està passant malament perquè el que els ha passat "psicològicament és molt fort". "Esperem que s'animi i això no li marqui la vida", ha dit. Eliseo s'ha queixat que "l'habitatge és un dret, no un luxe" i ha qualificat de "vergonyós" el desnonament d'aquest dilluns. "Els magistrats no haurien de deixar al carrer famílies amb nens", ha dit. "Això és injust, a vegades la justícia no és justícia", ha dit.

stats