Els estudiants tornen al carrer per demanar la rebaixa de les taxes universitàries

Els manifestants s'han encadenat a la seu de la secretaria d'Universitats i han tallat Via Laietana

Els estudiants han tornat aquest dijous al carrer per protestar contra "els preus abusius" de la universitat pública. Alguns estudiants s'han encadenat a les portes de la secretaria d'Universitats i Recerca i han tallat un tram de Via Laietana. Els estudiants han protestat des de primera hora del matí i cap al migdia els Mossos d'Esquadra els han desallotjat. La policia ha identificat els concentrats però no s'ha produït cap detenció.

Els estudiants, entre els quals n'hi havia de la UAB, la UPF i la UB, demanen una rebaixa de les taxes universitàries i han penjat a la seu de la secretaria una pancarta amb el lema "Aquests preus no són públics". "Som aquí per visibilitzar les barreres econòmiques de la universitat pública. Es va aprovar al Parlament una rebaixa del 30% de les taxes universitàries però no s'ha portat a terme i és això el que reclamem", ha explicat Mariona Motje, representant del moviment estudiantil.

"No només són les taxes universitàries sinó també el material, com la T-Jove i els lloguers que han de pagar els estudiants que estudien a la ciutat", ha afegit Motje.

Els Mossos han acabat desallotjant tots els manifestants a dos quarts d'una del migdia. No han fet cap detenció però si que han identificat alguns estudiants. Mariona Motje ha qualificat l'acció policial de "desproporcionada": "Hi havia deu persones encadenades que han mostrat en tot moment resistència pacífica, però han arribat set furgons de Mossos i han començat a actuar amb una violència desproporcionada, amb intencions i vocabulari fora de lloc”. 

L'acció s'ha donat per acabada quan tots els estudiants han estat desallotjats i s'ha pogut restablir la circulació de Via Laietana. Alguns dels manifestants s'han desplaçat a Plaça Sant Jaume per donar suport a concentració contra els escorcolls de la Guàrdia Civil d'aquest matí

Motje ha anunciat que seguiran lluitant per la rebaixa del 30% en les taxes universitàries: “Celebrem que no hi hagi detingudes, seguirem amb la lluita el que queda de curs i esprem que ens escoltin”.