Societat 07/08/2012

Els detalls de l'operació del 'Curiosity', en sis vídeos

Els vídeos mostren la reacció dels científics de la NASA, la comunicació que s'establirà entre la Terra i Mart o com va ser l'aterratge de l'aparell

Ara
2 min

BarcelonaEl descens del 'Curiosity': El vídeo mostra 297 imatges que ensenyen com van ser els últims dos minuts del descens de l'aparell fins a la superfície de Mart.

Segueix la missió del 'Curiosity' a Mart dia a dia: El vídeo interactiu permet que el públic segueixi l'aparell cada dia a través d'un 'plug-in'. Els usuaris poden veure l'estada del 'Curiosity' al planeta vermell.

La reacció dels científics de la NASA durant l'aterratge del 'Curiosity': Les imatges que ensenyen el nerviosisme durant l'aterratge i l'alegria i eufòria quan el 'Curiosity' aconsegueix arribar amb èxit a la superfície.

L'aterratge del 'Curiosity' des de Mart i des de la Terra: El Laboratori Científic de Mart de la NASA (MSL) va superar cada pas del complicat procés d'enviar l'aparell a Mart, incloent-hi la ruptura dels cables de ferro i la maniobra final.

Un vídeo interactiu mostra com les òrbites de Mart seguiran de prop els moviments del 'Curiosity': L'animació mostra el camí del 'Curiosity' cap al seu lloc d'aterratge, al cràter Gale. S'ensenyen també els camins de la nau de la NASA. El 'Curiosity' va enviar radiofreqüències directament a la Terra durant el descens, però rebre dades durant l'aterratge va ser més complicat: van entrar en joc diverses òrbites que canalitzaven la informació entre l'aparell i la NASA.

Una animació ensenya com serà la comunicació entre la Terra i el 'Curiosity': El vídeo mostra com es produirà la comunicació entre l'aparell enviat i la NASA. Es manipularan dos tipus de dades: base de radiofreqüències que van directament a la Terra (ratlles de color rosa) i dades més complexes de ràdio UHF (cercles blaus). A la Terra, els senyals enviats seran recollits per antenes parabòliques situades a Goldstone (Califòrnia), Madrid i Canberra (Austràlia).

stats