SALUT
Societat 28/12/2010

Es detecten 18 casos de xarampió a Catalunya

Els divuit afectats tenien entre 8 mesos i 18 anys i no havien estat vacunats perquè no tenien l'edat per rebre la vacuna, l'havien refusat o feia poc temps que havien arribat a l'Estat espanyol. Se'ls ha administrat la vacuna triple vírica

Acn
1 min

RedaccióEl departament de Salut ha confirmat que hi ha 18 casos de xarampió a la regió de Barcelona, tots contrets entre el 20 de novembre i el 27 de desembre. Cap dels afectats havia estat vacunat. Alguns perquè encara no havien arribat a l'edat en què s'administra la vacuna, altres perquè ho havien refusat i altres perquè es tracta de persones que han arribat recentment de fora de l'Estat espanyol.

Tots els afectats tenen entre 8 mesos i 18 anys i se'ls ha administrat la vacuna triple vírica contra el xarampió, la rubèola i la parotiditis. També s'ha administrat aquesta vacuna a tots els contactes dels afectats que no han rebut dues dosis de la vacuna, no tenen documentada immunitat o no han nascut abans de 1996.

El xarampió és una malaltia contagiosa que dura entre set i deu dies. Es caracteritza per símptomes catarrals, febre i una erupció vermellosa. A vegades pot portar complicacions. Hi ha al voltant de 20 milions de casos d'aquesta malaltia al món i provoca 300.000 morts l'any en països en vies de desenvolupament. La vacunació ha provocat una davallada espectacular dels casos de xarampió en països desenvolupats. Tot i això, els anys 2006 i 2007 hi va haver un brot a les regions sanitàries de Barcelona i Tarragona, amb 381 casos confirmats, la majoria en persones no vacunades, i amb un percentatge important de casos en menors de 15 mesos. Arran d'aquest brot, la primera dosi de vacuna, que normalment s'administrava als 15 mesos, va passar als 12 mesos.

stats