Societat 16/01/2012

Detecten una fuita al 'Costa Concordia' que podria ser de combustible

Itàlia declararà l'estat d'emergència arran del naufragi del vaixell

Ara
1 min
El buc del Costa Concordia, enfonsat / EFE

BarcelonaLes autoritats italianes intenten evitar un "desastre ambiental" després de detectar una fuita al Costa Concordia que podria ser de combustible. "Hi ha unes fugues de material líquid, combustible o alguna altra cosa, encara no ho sabem", ha dit Corrado Clini, ministre de Medi Ambient, segons recull el Corriere della Sera.

Les taques de líquid s'han visualitzat aquest dilluns després que uns helicòpters sobrevolessin la zona de l'accident, i les autoritats ja han instal·lat unes barreres de protecció al voltant del vaixell. Segons el ministre de Medi Ambient, s'està posant en marxa un programa de prevenció de contaminació ambiental per evitar efectes catastròfics d'una pèrdua de combustible. A més, està previst declarar l'estat d'emergència, cosa que permetrà mobilitzar fons especials per finançar les operacions de prevenció mediambiental.

El Costa Concordia portava 2.400 tones de combustible en el moment del naufragi, segons ha explicat el mateix Clini, que ha reiterat que cal actuar "per evitar un desastre ambiental". D'acord amb les previsions del govern, un vessament de petroli a la zona afectaria principalment l'illa de Giglio i també podia perjudicar tot l'arxipèlag i la resta de la costa "depenent dels corrents marítims".

stats