Salut
Societat 23/05/2019

Detecten legionel·la en un punt del circuit d'aigua de l'Hospital Sant Joan de Reus

El centre ha restringit preventivament l'accés a l'aigua dels pacients immunodeprimits

Ara
1 min
Entrada de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

BarcelonaL'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona) restringeix des de fa una setmana el funcionament de les aixetes i dutxes de les habitacions ocupades per pacients immunodeprimits –és a dir, amb el sistema immunològic afeblit– després que s'hagi detectat, en una anàlisi periòdica, que un punt del circuït d'aigua estava contaminat per una traça del bacteri de la legionel·la, un microorganisme que s'incuba en espais aquàtics o humits i que mai es transmet de persona a persona. Amb tot, tant el centre sanitari com el departament de Salut remarquen que es tracta d'una "mesura preventiva" i que no hi ha cap brot ni cap persona afectada.

"Dijous passat es va detectar la presència del bacteri en un dels 32 punts que componen el circuït d'aigua del centre i, de seguida, la comissió d'infecció de l'hospital va activar el protocol de seguretat", expliquen a l'ARA fonts del Sant Joan de Reus. El paquet de mesures inclou, entre altres coses, tallar el subministrament d'aigua potencialment contaminada i evitar-ne el contacte amb pacients especialment vulnerables. De fet, la restricció afecta només dues àrees d'hospitalització.

"L'Hospital de Reus no té aigua potable, no ens podem ni rentar la cara. Els malalts tampoc", han denunciat familiars de pacients ingressats, que desconeixien els motius exactes d'aquesta limitació, però que sí que havien sigut informats d'una possible "contaminació a l'aigua". Tant el Sant Joan com Salut, però, han insistit en una conversa amb l'ARA que la restricció del funcionament de les aixetes té caràcter preventiu i que no s'aixecarà fins que "arribin els resultats de les anàlisis de mostres d'aigua".

stats