Societat 03/12/2014

Un guàrdia civil fora de servei persegueix i grava un camioner begut que feia ziga-zagues a l'AP-7

L'agent va avisar els Mossos i va interceptar el tràiler mentre arribava la patrulla per detenir-ne el xofer per conducció temerària

Ara
2 min

BarcelonaQuè faria un guionista amb un camioner begut fent ziga-zagues a l'autopista, un guàrdia civil fora de servei circulant per la mateixa carretera i un acompanyant del guàrdia 'armat' amb un 'smartphone'? Doncs, probablement, escriure una peripècia real que s'ha viscut a l'AP-7.

Dijous de la setmana passada, cap a les dues del migdia, diversos conductors van detectar a l'altura de Sant Celoni un tràiler que circulava per l'autopista en direcció cap a Tarragona i anava d'un carril a l'altre sense control aparent.

Quan va arribar al punt quilomètric 127, a la Roca del Vallès, el camió va arribar a fregar-se amb una furgoneta que circulava pel carril de la dreta.

Aleshores va ser quan va entrar en joc un dels conductors que eren testimonis del que estava passant: un agent de la Guàrdia Civil fora de servei que va contactar amb els Mossos d'Esquadra –el cos policial amb competències a les carreteres catalanes– i els va anar informant sobre com evolucionava la situació mentre una patrulla es dirigia cap a l'escenari dels fets. Mentre esperava els Mossos, va decidir seguir el camió i el va interceptar abans d'arribar al peatge de l'autopista. El guàrdia civil el va avançar i va aconseguir que el conductor aturés el tràiler al voral.

La persona que acompanyava el guàrdia civil havia gravat amb el telèfon mòbil imatges en què es veuen les ziga-zagues del camió, cosa que demostra la conducció temerària.

Quan els Mossos hi van arribar, van veure que el conductor del tràiler mostrava símptomes d'estar sota els efectes de l’alcohol. Li van fer la prova d'alcoholèmia i el resultat va ser d'1,08 mil·ligrams d'alcohol per litre d’aire expirat, motiu pel qual el xofer va ser detingut per un delicte contra la seguretat del trànsit. El camió va quedar immobilitzat en una zona de seguretat de l'AP-7.

El detingut, de 34 anys, va passar a disposició del jutjat d’instrucció número 3 de Granollers l'endemà i va quedar en llibertat provisional, amb càrrecs, després de declarar.

stats