Societat 15/06/2016

Detenen un lladre que utilitzava tres menors com a ajudants per assaltar cases

El detingut recompensava econòmicament els menors per col·laborar amb els 22 robatoris que li atribueixen

Ara
2 min
Una gorra de Mossos d'Esquadra dins d'un cotxe patrulla / PERE VIRGILI

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 40 anys acusat de cometre una vintena de robatoris utilitzant tres menors, d'entre 14 i 17 anys, perquè l'ajudessin. Haurien assaltar 22 cases del Vallès Oriental. Segons la policia, els tres nois rebien una recompensa econòmica a canvi dels robatoris. Els agents van arrestar-los a tots quatre. Els tres joves van quedar en llibertat després de passar per comissaria i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per l'adult.

La policia assegura que l'arrestat era el líder del grup i que utilitzava els menors a la seva conveniència. Ell decidia en quines zones havien d'actuar i quines funcions tenia cadascun dels joves. A l'home també el responsabilitzen de tres assalts més en centres educatius i d'haver robat en una benzinera utilitzant una arma de foc.

Els agents van enxampar l'arrestat en un control preventiu a principis de juny. Al cotxe portava dos carregadors d'arma de foc i 18 cartutxos de munició real. La investigació continua oberta per intentar localitzar els objectes robats als assalts i retornar-los als seus propietaris.

Els Mossos desarticulen un altre grup criminal a Tarragona

Els mossos també han desarticulat un altre grup criminal que hauria assaltat un pis de Tarragona a finals de febrer, intimidant l'inquilí amb una arma de foc. El jutge ha deixat els cinc arrestats en llibertat amb càrrecs.

Segons l'ACN, a banda dels cinc detinguts, en el robatori de Tarragona hi hauria participat el lladre arrestat per matar una psicòloga de la ciutat assaltant-la quan entrava a casa a l'abril. L'home continua a presó provisional.

Dos agents dels mossos en un dels registres policials

En els registres als domicilis dels detinguts, els mossos van trobar una gran quantitat d'estris per cometre els robatoris, com ara rossinyols, claus i extractors de bombins, a més de joies i una pistola d'aire comprimit.

stats