Societat 26/10/2019

Detenen dos lladres especialitzats en robatoris amb el mètode del butró

Ara
2 min
Un dels robatoris

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup especialitzat en robatoris a establiments comercials amb el mètode del butró, tal com ha explicat la policia en un comunicat. L'operació ha permès detenir dos homes, de 34 i 32 anys, acusats de robatoris en establiments i locals comercials del Vallès. Un dels presumptes lladres, de fet, ja havia sigut detingut pels Mossos l'any 2014 per haver dut a terme butrons en joieries.

La investigació va començar el 24 de juny arran de la denúncia d'un robatori amb força en un restaurant de Lliçà d’Amunt. Els lladres havien fet un forat al sostre de l'establiment i s'havien despenjat per accedir-hi. Una vegada a dins van regirar-ho tot i van causar danys en unes quantes habitacions amb l'objectiu de localitzar la caixa forta.

Els policies van poder relacionar els autors del robatori amb altres fets semblants que s'havien produït en municipis veïns perpetrats per un grup molt itinerant integrat per unes sis persones, que sempre actuaven seguint un mateix patró. Primer neutralitzaven les alarmes i aleshores feien un butró al sostre per accedir a l'interior dels establiments. L'objectiu sempre era localitzar la caixa forta per obrir-la i endur-se’n el contingut.

Seguint aquest mateix modus operandi el grup hauria entrat en una entitat bancària de Sabadell, un saló recreatiu de Terrassa i cinc locals d'una coneguda empresa de restauració a les localitats de Lliçà d'Amunt, Terrassa, Sabadell i Sant Cugat. En el cas del butró al banc, els lladres es van endur un dels caixers sencers. Els investigadors van comprovar que una bona part dels guanys obtinguts amb els robatoris es gastaven en locals d'apostes, bingos i prostíbuls, i que una part dels membres del grup ja se n'haurien anat de Catalunya.

Arran de tots aquests fets, el 17 d'octubre els investigadors van establir una operació policial que va permetre detenir aquests dos membres del grup i que es dugués a terme l'entrada i escorcoll al bungalou d'un càmping de Sitges on residien. Els agents hi van localitzar eines que haurien utilitzat per forçar els establiments i les caixes fortes, així com paquets de monedes provinents dels restaurants afectats.

El dia 24 d'octubre els dos arrestats van passar a disposició judicial i la magistrada va decretar l'ingrés a presó del considerat cap del grup criminal i la llibertat amb càrrecs per al segon detingut, així com la prohibició de sortir de l'estat espanyol.

stats