Societat 08/07/2014

Detenen 25 persones en una operació contra les bandes llatines a l'Hospitalet de Llobregat

Se'ls acusa de lesions, obstrucció a la justícia, pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, extorsions i agressions sexuals. El grup està considerat una filial dels Black Panthers, Bloods i Trinitarios, ja desmantellats

Acn
1 min

BarcelonaEls Mossos d'esquadra han detingut 25 persones –12 menors de 18 anys– i n'han imputat 14 més en una operació que han dut a terme aquest dimarts al matí a l'Hospitalet de Llobregat contra una organització criminal anomenada Los Menores o Punto Five. A aquest grup el consideren una filial dels Black Panthers, els Bloods i els Trinitarios, tres bandes desmantellades anteriorment pels Mossos. Als implicats se'ls acusa dels delictes de lesions, obstrucció a la justícia, pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, extorsions i agressions sexuals. Utilitzaven la violència per controlar diverses zones de l'Hospitalet i zones limítrofes de Barcelona, sobretot centres educatius.

En total els Mossos han fet 16 escorcolls en domicilis, principalment al barri de Santa Eulàlia de l'Hospitalet de Llobregat, on s'han detingut 25 persones, incloent-hi 12 menors, i se n'han imputat 14 més. Els agents han trobat armes blanques, armes de foc simulades, documentació de la banda i drogues. Han fet l'operació amb la col·laboració de la Unitat Central de Menors, adscrita a la Fiscalia de Menors. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions durant les pròximes hores.

stats