Els agents que van detenir el casteller absolt per Can Vies insisteixen en la seva versió

Han assegurat a la jutge que el jove, que va passar a 23 dies de presó i es va enfrontar a una petició de cinc anys de presó, va col·locar un contenidor al mig del carrer

Els agents de la Guàrdia Urbana que van detenir el casteller Sergi Rubia el 28 de maig de l'any passat pels avalots de Can Vies han insistit avui que van veure com Rubia, que  va quedar absolt al judici, creuava un contenidor al carrer per impedir el pas dels Mossos d'Esquadra. Ho han dit en una declaració davant d'una jutge, aquesta vegada en contra seva, per la querella per fals testimoni i falsificació de document que els va fer Rubia.

El jove, membre dels Castellers de Barcelona, es va passar 23 dies tancat en presó preventiva i es va haver d'enfrontar a un judici per desordres públics i danys que li hauria pogut comportar una condemna de gairebé cinc anys de presó. Segons informa Europa Press a través de fonts judicials, els agents han insistit que van veure com Rubia movia el contenidor i llavors el van detenir a l'acte. Després han explicat que es van haver de protegir durant un quart d'hora perquè els veïns els llançaven objectes, fins que van poder sortir de la zona.

La defensa dels policies ha aportat un vídeo del moment dels fets i ha demanat la declaració d'agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana. Els guàrdies que van detenir Rubia deien que actuava coordinadament amb un grup d'unes deu o quinze persones que es van dedicar a col·locar contenidors i que va intentar posar obstacles al pas dels furgons policials posant-ne un al mig del carrer. El testimoni d'un veí va contradir la versió dels policies i el jutge li va donar prou credibilitat per absoldre'l.

Més continguts de