SOCIETAT
Societat 31/08/2012

El detingut pel doble accident mortal de la C-58 ha aprofitat que atenien el seu acompanyant per robar el cotxe policial

El menor és de nacionalitat russa i les dues víctimes, espanyoles, tenien antecedents penals

Acn
2 min

BarcelonaLa sensació de perplexitat augmenta com més detalls se saben del doble accident mortal d'un Volkswagen Passat i d'un Audi TT aquesta matinada de divendres a la C-58. La història ha començat quan un menor, de nacionalitat russa i que vivia a Nou Barris, ha robat amb intimidació el cotxe de la marca Volkswagen a Sabadell, el qual ha utilitzat per emprendre una cursa esbojarrada al costat d'un altre vehicle de la marca Audi TT. Durant la cursa, els dos conductors han incomplert tots els límits de velocitat i, fins i tot, han ignorat els avisos del cotxe dels Mossos, que intentava seguir-los.

Tots dos vehicles han acabat xocant i, per l'impacte, han mort el conductor i únic ocupant de l'Audi i el copilot del Passat, totes dues víctimes de nacionalitat espanyola. En arribar els policies al lloc de l'accident, han procedit a atendre el conductor del Passat, el menor de nacionalitat russa i únic supervivent, i posteriorment, el seu copilot. Mentre ho feien, el jove menor s'ha aixecat (ferit per l'impacte) i ha robat el cotxe dels agents, amb el qual s'ha fugat i ha estat a punt d'atropellar els mossos. El menor ha sumat un delicte rere l'altre en un temps rècord fins que ha estat detingut a casa seva.

El sotsinspector Xavier Rodrigo, de la divisió de Trànsit, ha donat aquesta tarda detalls sobre com s'han produït els fets, però ha subratllat que la investigació acaba de començar i que el cas ja es troba en mans de la Fiscalia de Menors. Ara s'intenta saber amb exactitud la identitat de les dues víctimes, una de les quals encara està pendent de corroborar-se, tot i que sembla que ambdues serien de nacionalitat espanyola i, ambdues també, tindrien antecedents.

La policia encara desconeix per què circulaven a tanta velocitat els dos vehicles i si el menor que ha sobreviscut havia consumit algun tipus de droga. Tampoc té clar encara quina relació unia el detingut amb les dues víctimes. Ni per què ha decidit, quan era a terra i acabava de ser atès pels agents, aixecar-se –ferit com estava– i robar el cotxe per fugar-se.

stats