Societat 25/10/2019

Detenen un home per abusar de dues nenes de 6 i 9 anys a qui havia acollit a casa, juntament amb la mare

L'arrestat s'hauria aprofitat de la vulnerabilitat de la família, d'origen noruec

Ara
1 min
Una patrulla de la Policia Nacional. / EFE

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut un home de 51 anys que durant gairebé dos anys hauria abusat sistemàticament de dues germanes noruegues de sis i nou anys d'edat a Martorell. L'arrestat s'hauria aprofitat de la situació de vulnerabilitat de les nenes i la seva mare (la família no tenia ingressos econòmics ni un habitatge fix) per oferir-los allotjament a casa seva i així poder tenir accés a les menors.

Els serveis de protecció de menors es van fer càrrec de les dues nenes i les van entregar als serveis socials de Noruega. Les dues germanes van relatar-los els presumptes maltractaments per part de la mare, relacionats amb rituals esotèrics, així com els abusos per part del detingut, que a canvi, donava diners a la dona.

Les menors, claus en la identificació de l'arrestat

Les nenes no recordaven exactament la identitat de l'arrestat i la descripció física que en donaven era escassa. La clau per poder-lo localitzar, segons explica la policia, va ser la reconstrucció que les germanes van ser capaces de fer del camí que agafaven per anar des de l'estació de tren fins al domicili del detingut, on havien estat vivint.

La policia responsabilitza l'home d'un delicte contra la indemnitat sexual, prostitució, explotació sexual i corrupció de menors. Durant l'escorcoll a l'habitatge, els agents van intervenir al detingut material electrònic que ara s'haurà d'analitzar.

stats