Investiguen el vincle de la baralla amb ganivets al Raval amb els narcopisos

La disputa acaba amb dos homes detinguts i els veïns apunten que serien vigilants dels locals on es trafica amb drogues

Els dos homes detinguts per la Guàrdia Urbana de Barcelona aquest dimarts al vespre per una baralla amb ganivets al Raval estarien vinculats amb els narcopisos del barri. Aquesta és la principal hipòtesi policial sobre la disputa, que va acabar amb un dels implicats amb ferides a la cama esquerra. Els dos detinguts tenen antecedents per delictes contra la salut pública i els Mossos d'Esquadra investiguen la relació de la baralla amb el tràfic de drogues. De fet, els veïns ja han apuntat que els dos homes serien vigilants d'alguns narcopisos del Raval.

La disputa es va produir ahir al voltant de les 8 del vespre al mig del carrer Reina Amàlia. Un dels homes portava un matxet, i l'altre, un ganivet, com mostra el vídeo gravat per un veí. Després de la baralla, un d'ells tenia ferides a la cama i va ser atès, d'entrada, per la patrulla de la Guàrdia Urbana que va arribar al carrer poc després dels fets. Tot seguit, l'home va ser traslladat a l'Hospital del Mar i també va acabar detingut. Pel que fa a l'altre implicat, va fugir del carrer Reina Amàlia, però els agents el van poder detenir al cap de poca estona en una zona pròxima del mateix Raval.

La policia atribueix a l'home que va fugir —i que hauria deixat ferit l'altre participant— els delictes de temptativa d'homicidi i lesions. Pel que fa al segon individu, se'l responsabilitza dels delictes d'amenaces i lesions. Els dos detinguts encara no han passat a disposició judicial, mentre que els Mossos continuen investigant els fets.

De moment, el portaveu del grup d'afectats pel narcotràfic al Gòtic, Daniel Milian, ha advertit aquest dimecres que els narcopisos generen "robatoris a domicilis, particulars i locals i baralles al carrer amb armes blanques". Ha posat com a exemple la disputa d'ahir al vespre al Raval: "Tot això ens afecta moltíssim".