Un detingut i dos denunciats per fer tocaments i assetjar noies durant les festes de les Enramades d'Arbúcies

L'ajuntament anuncia que es personarà com a acusació en tots els casos per evitar que quedin impunes

Un detingut i dos denunciats per fer tocaments i assetjar noies durant les últimes festes de les Enramades d'Arbúcies (la Selva). La Policia Local de la població va enxampar el primer dels sospitosos 'in fraganti' quan abusava d'una menor d'edat i el van arrestar. Els altres casos estan en vies d'investigació, tot i que els agents ja tenen identificats els suposats autors.

L'ajuntament de la població ha posat en marxa un protocol per lluitar contra la violència de gènere i els delictes contra la llibertat sexual i ha decidit personar-se com a acusació en totes les denúncies que hi hagi. Segons detalla el tinent d'alcalde Jaume Salmeron, dimarts mateix van sol·licitar al jutjat de Santa Coloma de Farners que instrueix el primer dels casos a exercir l'acusació. L'objectiu és que l'ajuntament utilitzi totes les eines que té a l'abast per demostrar la "tolerància zero" cap a aquestes conductes. "L'Ajuntament vol fer un pas més per erradicar aquestes conductes al municipi. Estarem al costat de la víctima i plantant cara a l'agressor", ha explicat el tinent d'alcalde. 

Aquest protocol d'actuació és extensiu a persones del col·lectiu LGTBI que per la seva orientació sexual pateixin assetjament o violència. L'equip assegura que seran "implacables amb conductes discriminatòries, agressives o coactives per raó de gènere o orientació sexual".

Salmeron subratlla que van començar a treballar en el protocol fa mig any i que l'aplicaran amb rigor i determinació, sobretot per detectar qualsevol cas durant les festes de la població. El consistori està preparant i coordinant la presència de diferents punts liles, espais de denúncia i assessorament davant possibles assetjaments o agressions dins el recinte de barraques per a la propera festa major, a finals de juliol.