SOCIETAT
Societat 20/07/2012

Un detingut com a presumpte autor de l'incendi de Rasquera

És un ciutadà de nacionalitat anglesa. També se l'acusa de sis delictes de robatori en masies de Rasquera, Ginestar i Miravet

Efe
1 min
Les zones naturals i paisatgístiques més valuoses de Rasquera ja estan fora de perill TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut una persona com a presumpta autora de l'incendi de Rasquera (la Ribera d'Ebre), que va cremar 3.100 hectàrees dels termes de Rasquera, el Perelló, Benifallet i Tivenys el mes de maig passat, informa la policia catalana. Els Mossos acusen el detingut, Paul William C., un ciutadà anglès de 33 anys i veí de Gandesa, d'agafar l'incendi forestal que es va iniciar el passat 15 de maig a la Serra de Cardó i que va cremar 3.000 hectàrees d'arbrat, matoll i pastures.

L'imputat ja va ser detingut el passat 6 de juny com a presumpte autor de sis delictes de robatori amb força i una falta de furt a masies ubicades als termes municipals de Rasquera, Ginestar i Miravet. Alguns dels robatoris s'haurien produït coincidint temporalment amb l'incendi forestal i diversos testimonis ubicaven una mateixa persona a prop de les masies afectades, i tots ells coincidien en la descripció física.

Quan els investigadors van poder descobrir la identitat del presumpte autor dels fets, es va iniciar una recerca que va concloure amb la detenció d'aquesta persona a Salou. El detingut, que ja tenia altres antecedents per delictes contra el patrimoni, va passar a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Gandesa, que va decretar el seu ingrés a la presó el passat 8 de juny. Les investigacions dutes a terme pels agents en relació amb l'autoria de l'incendi han permès determinar que la mateixa persona que va efectuar els robatoris va ser també qui va originar l'incendi.

stats