Societat 20/09/2011

Un detingut queda en coma després d'intentar-se suïcidar

Els Mossos el van detenir per resistència a l'autoritat i l'home va intentar treure's la vida mentre era a l'hospital

Acn
2 min

ManresaUn home detingut per desobediència a l'autoritat pels Mossos d'Esquadra es troba en coma després d'intentar suïcidar-se a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Segons han informat els Mossos a l'ACN, el passat 31 d'agost els agents van detenir Mustapha al barri de les Escodines de Manresa. Els agents van portar el detingut a l'hospital perquè presentava alguns cops i va ser atès al box penitenciari sota vigilància policial. Fonts dels Mossos han corroborat que el detingut estava emmanillat amb les mans endavant i que de manera "inesperada" va treure's el cordó de les sabates i va intentar suïcidar-se. Com a conseqüència Mustapha va tenir una aturada cardiorespiratòria i actualment està en coma.

Els Mossos d'Esquadra han explicat que els fets van tenir lloc el passat 31 d'agost al barri de les Escodines de Manresa. El detingut estava parlant amb un amic quan una patrulla de policia els va voler identificar i van intentar fugir. Després d'una persecució els agents van poder detenir a Mustapha. Fonts policials han confirmat que l'home no tenia els papers en regla i que tenia prohibida l'entrada a l'Estat. També tenia antecedents per robatoris amb violència.

Els agents van decidir portar Mustapha a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa perquè presentava alguns cops i han explicat que van emmanillar-lo amb les mans endavant perquè van considerar que no era perillós. Quan estava dins del box, però, el detingut va deslligar-se els cordons de les sabates i va intentar suïcidar-se, segons han corroborat els Mossos d'Esquadra.

L'Ateneu Columna Terra i Llibertat ha convocat una manifestació per divendres a Manresa per denunciar els fets i esclarir-ne les causes. L'entitat dubta de la veracitat de l'informe policial perquè el detingut es trobava emmanillat i sota custòdia policial.

stats