Societat 02/04/2012

Quatre detinguts pels aldarulls del 29-M van a la presó, quatre l'eludeixen amb la fiança i 29 queden en llibertat

Dels 42 que havien de passar a disposició judicial, encara n'hi ha cinc que estan sota custòdia policial

Ara
1 min

BarcelonaDes del divendres i al llarg d'aquest cap de setmana, han passat a mans dels jutges 37 dels detinguts en els disturbis del dia de la vaga general i en queden cinc que encara estan sota custòdia policial. La justícia ha decretat presó ineludible per a tres persones, però en total seran quatre els que vagin a presó perquè un dels cinc a qui se'ls va dictar presó amb fiança no la pagarà. D'entre els 29 que han quedat en llibertat, els cinc que el jutge ha vist aquest diumenge hauran de comparèixer dos cops per setmana, mentre que quinze més tenen llibertat amb càrrecs. Altres nou gaudeixen de llibertat sense càrrecs.

Els cinc detinguts que han passat aquest diumenge a disposició judicial pels aldarulls de la jornada de vaga general del 29 de març han quedat en llibertat, amb obligació de comparèixer als jutjats dos cops per setmana, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Fins ara, són quatre les persones que han estat enviades a presó per alteració de l'ordre públic. El dissabte el jutge va decretar presó amb fiança –d'entre 3.000 i 4.000 euros– per a cinc d'ells, però un dels detinguts no va poder-la pagar i va ingressat a presó, de manera que es va sumar als tres que van ingressar-hi dissabte de matinada.

Així, dels 79 detinguts el dia de la vaga general, 42 hauran passat a disposició judicial, i 37 detencions han quedat sense efecte. De les 37 persones que de moment han declarat davant el jutge, 20 estan en llibertat amb càrrecs, 9 sense càrrecs, 4 a presó i 4 en llibertat després de pagar la fiança.

stats