116 detinguts d'una banda que va defraudar més de 2 milions d'euros a la Seguretat Social

El frau es cometia a través d'empreses fictícies entre 18 províncies espanyoles diferents

La Policia Nacional ha desarticulat una banda que havia defraudat més de 2 milions d'euros a la Seguretat Social a través d'empreses fictícies, en una operació que s'ha saldat amb 116 detinguts en 18 províncies espanyoles diferents.

Segons la Direcció General de la Policia, per defraudar els detinguts es van servir de fins a nou empreses fictícies mitjançant les quals van percebre nombroses prestacions públiques de forma indeguda i regularitzar la situació de ciutadans estrangers a Espanya. Les indagacions van començar a començament de l'any passat gràcies a una informació de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Navarra, que sospitava que diverses empreses situades a la regió podien ser fictícies.

A partir de llavors, els agents van començar a creuar milers de dades d'empreses per comprovar que, efectivament, un entramat de companyies fictícies, creades i administrades per un ciutadà d'origen marroquí, havien donat d'alta de forma fraudulenta a la Seguretat Social a un gran nombre de supòsits treballadors.

Amb aquest mecanisme il·legal, els presumptes delinqüents accedien de forma indeguda a tot tipus de prestacions de l'Estat i regularitzaven la situació administrativa a Espanya de nombrosos ciutadans estrangers.