Dos detinguts per robar una motxilla amb 237.000 euros en objectes a l'aeroport del Prat

Els lladres van distreure la víctima a l'aparcament de la T2 mentre descarregava el cotxe

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes per robar una motxilla amb objectes valorats en 237.000 euros a l'aparcament de la T2 de l'aeroport del Prat. Els fets van passar el 30 de juny a la nit, quan la víctima, representant de joies, era al pàrquing descarregant el seu cotxe. Segons els Mossos, els dos homes la van distreure per robar-li la motxilla que duia a l'interior del vehicle i que contenia 5.000 euros, un ordinador portàtil, un disc dur, ulleres de sol i un mostrari de joies. A partir dels vídeos gravats per les càmeres de seguretat de l'aparcament, els agents van identificar els lladres, que són uns delinqüents habituals que actuen a l'aeroport.

La detenció dels presumptes autors del robatori es va fer aquest divendres a la nit, quan uns agents de paisà els van identificar a l'avinguda del Paral·lel. Segons els Mossos, els arrestats acumulen nombrosos antecedents: en concret, 47 detencions per delictes contra el patrimoni en el cas d'un d'ells. La policia explica que el 'modus operandi' utilitzat pels autors del robatori consisteix a distreure les víctimes quan carreguen o descarreguen el vehicle dient-los que el cotxe que acaben de llogar té algun desperfecte.

Els lladres habitualment no duen cap equipatge i en cas de portar-lo acostumen a ser bosses grans, buides i de fàcil obertura on poden amagar els objectes robats, segons els Mossos. Els delinqüents acostumen a actuar en grup coordinadament, mantenen contacte visual i es comuniquen per telèfon mòbil o bé amb gestos per detectar possibles víctimes. Un cop fet el robatori, els autors abandonen ràpidament l'aeroport amb cotxe particular, transport públic o taxi.